Spirejakten er et samarbeid mellom billedkunstner Linda Bakke og Stange kommune, som bygger videre på Bakkes skulptur «Seeding».

I forkant av Kønnbandfestivalen har Bakke montert spirer på ti utvalgte steder i Stange sentrum, og vi håper at både små og store vil ut for å utforske og lete etter spirene. Papirkart deles ut under festivalen og det vil også komme et digitalt kart her. 

Spirene er 3D-printede metallfigurer som er noen cm store, og er plassert både høyt og lavt, på ulikt materiale, som stein, trær, bygninger og lignende. Prosjektet er inspirert av Stolpejakten og lignende turtiltak, med fokus på folkehelse, fysisk aktivitet og friluftsliv. I tillegg vektlegger Spirejakten formidling av kunst, historie og kulturarv gjennom skulpturene og lokasjonene. De utvalgte stedene kan for eksempel være fine turmål, historiske steder eller andre av kulturell betydning. Dette prosjektet vil vi bygge videre på fremover, med avduking av stadig flere spirer og turmål rundt omkring i hele Stange kommune. 

Spirekart

Vi ser for oss at Spirejakten kan være en fin og morsom aktivitet for alle, ikke minst for barnefamilier, skoleklasser og barnehagegrupper. Vi håper at det blir som en spennende og morsom skattejakt, som får små og store turgåere til å klatre, krabbe og lete etter nye, små kunstverk. 

Følg oss på Instagram