Ingeborgdagene 2023

21. – 23. april avholdes litteraturfestivalen Ingeborgdagene for femte gang på kulturhuset Fredheim på Tangen.
Ingeborgdagene er litteratur, kunstmangfold og flotte kulturopplevelser, men også dagsaktuelle temaer som vekker engasjement og følelser. Ingeborgdagene henter inspirasjon fra Ingeborg Refling Hagens liv og virke. Programmet involverer samfunnsaktuelle aktører på nasjonalt nivå så vel som engasjerte sambygdinger, som i sum bidrar til et mangfoldig og unikt arrangement som setter spor.
Ingeborgdagene er et samarbeid mellom Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim og Stange kommune.
Program
Mandag 17. april
09.00 - Skrivekurs ved Aon Raza Naqvi for 7. trinn på Tangen skole.
Aon Raza Naqvi er tekstforfatter og redaktør av boka «Third Culture Kids» som handler om det å vokse opp mellom kulturer. Aon har fokus på retorikk, mangfold og narrativ.
Tirsdag 18. april
09.00 - Forfatterbesøk ved Aon Raza Naqvi. For 8. trinn på Romedal ungdomsskole, tre grupper.
Aon Raza Naqvi er tekstforfatter og redaktør av boka «Third Culture Kids» som handler om det å vokse opp mellom kulturer. Aon har fokus på retorikk, mangfold og narrativ.
Fredag 21. april
19.00 Konsert med BerntzBønch
BerntzBønch som består av Frode Berntzen (gitarist og låtskriver), Simen Wie (bass) og Skjalg Lidsheim (trommer). Hamar-trioen spiller jazzrock med sterke innslag av improvisasjon. De baserer seg i hovedsak på Berntzens låter, ispedd selektivt utvalgte klassikere fra store skikkelser innen gitarpower-tradisjonen. Konserten vil foregå innendørs på kulturlåven.
Inngang kr. 220,-. Alle under 18 år gratis.
Lørdag 22. april
10.00 og 12.00 - Eventyrstund. Flerspråklig høytlesing på norsk og ukrainsk ved Camilla Brandt og Alina Shukalova. Varighet 30 minutter.
I Norge bor det mange ulike mennesker som til sammen snakker over 150 ulike språk. Camilla Brandt og Alina Shukalova leser høyt på norsk og ukrainsk fra boka «Ryddetid» av Camilla Kuhn, samtidig som det vises bilder på storskjerm.
12.00 - Ingeborgvandring ved formidler Hallvord Reiar Michaelsen Steen. Musikalske innslag ved Nina Weensvangen og Ole Ronny Tyseng. Varighet ca. 1 time
Bli med på Ingeborgvandring med dikt, minner, sang og musikk underveis. Turen går fra Tangen skole til Fredheim, og ledes av Hallvord Reiar Michaelsen Steen med bidrag fra Nina Weensvangen og Ole Ronny Tyseng. Oppmøte på Tangen skole klokken 12.
14.00 - Åpning av festivalkunstnere Maud Angelica Behn og Mikaela Augestad sine kunstutstillinger ved ordfører Bjarne H. Christiansen.
Taktil kunst ved Fluxwork - Utstilling med taktile reproduksjoner fra Fluxwork av kjente verk som er produsert med den hensikt å gi synshemmede mulighet til å oppleve bildene.
Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen - Lina Flesvik leser selvvalgt tekst av Ingeborg Refling Hagen
15.00 - Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen
Petra Kjærnstad, Helena Flesvik, Petra Flesvik og Børre Nordsveen leser selvvalgte tekster av Ingeborg Refling Hagen.
15.45 - Pause
16.15 - Bokbad: Hilde Hollås i samtale med poet og forfatter Fatemeh Ekhtesari
Fatemeh Ekhtesari er en poet, forfatter, redaktør og menneskerettighetsaktivist, som har gitt ut flere dikt- og novellesamlinger. Ekhtesari flyttet fra Iran etter å ha blitt dømt til nittini piskeslag og elleve og et halvt års fengsel.
17.15 - Sambygding leser Ingeborg Refling Hagen. Arild Olsen leser selvvalgt tekst av Ingeborg Refling Hagen.
Gratis inngang hele dagen.
Søndag 23. april
10.00 Tegnekurs ved Nils Axle Kanten for forhåndspåmeldte deltakere fra skolene i Stange, 5.-7. trinn. Varighet ca. 3 timer. Gratis deltakelse. Nils Axle Kanten er en prisvinnende tegneserieforfatter som er best kjent for avistegneserien Hjalmar
og ruteserien Firekanta. Kanten har en unik evne for karikering som vil inspirere tegneglade barn og unge!
13.00 - Dans på tunet ved 2. trinn på danselinja, Stange videregående skole fremfører en koreograf av Cecilie Sleppen Ålskog.
13.30 - Sambygdinger leser Ingeborg Refling Hagen. Nina Weensvangen og Monica Myhre leser selvvalgte tekster av Ingeborg Refling Hagen.
14.00 - Innlegg med tema Inkludering
- 14.00 - Glenn Erik Haugland
Glenn Erik Haugland er komponist og musikkdramatiker med stort samfunnsengasjement. Med festivalen TronTalks inviterer han til møter mellom musikk, kunst, verdier og filosofi. - 14.30 - Thomas Tvedt
The Voice-aktuelle Thomas Tvedt er artist, sangpedagog og musikkterapeut, og vil snakke om hvordan det er å leve som blind i en verden skapt av og for seende. - 14.50 - Bjørn Hatterud
Bjørn Hatterud har et tverrfaglig kunstnerisk virke, og er særlig opptatt av motsetningsparene høy/lavkultur, konformitet/motstand og normalitet/avvik. Hatterud har blant annet skrevet om sin oppvekst som funksjonshemmet, mobbeoffer og homofil. - 15.10 - Ella Marie Hætta Isaksen.
Ella Marie Hætta Isaksen er kjent blant annet som vokalist i bandet ISÁK og som Stjernekamp-vinner i 2018. I 2021 utgav hun boka «Derfor må du vite at jeg er same». - 15.30 - Pause
16.00 - Paneldebatt med tema Inkludering.
Ella Marie Hætta Isaksen, Bjørn Hatterud, Thomas Tvedt og Glenn Erik Haugland møtes i en panelsamtale med tema Inkludering. Debattleder er Carsten Bleness. Varighet ca. 1,5 timer.
Inngang kr. 220,-. Alle under 18 år gratis.
Slik finner du fram
Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim, Vikslia 2, 2337 Tangen