Norsk utvandrermuseumNorsk utvandrermuseum

Er lokalisert idyllisk i Åkersvika ved Mjøsas bredde. Over en million menn og kvinner utvandret fra Norge mellom 1825 og 2000, de fleste til Amerika. Museet har et idyllisk uteområde med enbygninger, blant annet en kirke fra før forrige århundreskifte.  Her er også utstillinger og det er et forskningssenter. Les mer om Norsk Utvandrermuseum her.

Atlungstad BrenneriAtlungstad brygge

Det ligger vakkert til nede ved Mjøsa i Stange vestbygd bare fem kilometer fra Hamar  Her får du oppleve norsk norsk brennerihistorie, akevittproduksjon og industriarkitektur fra de siste 150 år. Her kan du følge prosessen fra poteten kommer inn i bygget til det blir edle dråper.  I 1855 startet eventyret med andelseiere fra Stange, og i dag er det et opplevelsessenter for mat- og drikkekultur. Stedet har et eget spiseri.

Les mer om Atlungstad brenneri her

FredheimFredheim

Er kjent som kunstnerhjemmet etter forfatteren og kulturarbeideren Ingeborg Refling hagen.  Villaen på Tangen dannet basen for hennes omfattende kulturarbeid kjent som Suttungbevegelsen der mange ungdommer fordypet seg i litteratur, teater og kunst. I 2015 kjøpte foreningen Ingeborg Refling hagens kulturhus Fredheim stedet og det drives som et åpent kultursenter med et omfattende kulturprogram. Pilegrimmer tilbys også overnatting.

Les mer om Fredheim her