Datoen er fredag 16. juni. 

- Dette blir den fjerde konserten i rekken av Sankthanskonserter, som med litt ulike datoer fra år til år er mer å regne som en sommerkonsert. I år trekker vi sommerkonseptet enda litt lengre, med økt fokus på hyggen, kosen og det sosiale – og kanskje med «en smak av honning», sier kultursjef Kjersti Krageberg.

En av de store

Med godt over 30 års fartstid så er deLillos med Lars Lillo-Stenberg, Lars Lundevall, Lars Beckstrøm og Øystein Paasche godt kjent for de aller fleste. Bandet ble dannet i Oslo i 1984, og regnes som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og fram til i dag.

- Det refereres til deLillos som en av de virkelig store rockegruppene vi har i Norge. Dette er et band med markant særpreg og fengende låter, som har levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt i flere tiår. En av suksessfaktorene er at de har vært tro mot sitt uttrykk og univers, samtidig som de stadig har fornyet seg. Bandet har gitt ut 19 (!) studioalbum, i tillegg til konsertalbum og samleplater. Her er det noe for de fleste, godt supplert av de store slagerne som vi alle kjenner og som er nærmest synonyme med god sommerstemning, sier Krageberg.

Det er ingen tvil om at deLillos er blant de store. Bandet har vunnet Spellemannsprisen to ganger: for «Neste sommer» fikk de Spellemannsprisen i 1993 i klassen rock og for «Sent og tidlig» fikk de Spellemannsprisen i 1995 i klassen gruppe. Bandet har vært nominert til Spellemannsprisen ytterligere 8 ganger, deriblant til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001. Da deLillos markerte 30-årsjubileum i 2015 så avsluttet de en lang konsertturné med en ti dagers konsert i Oslo hvor de framførte alle sine 240 utgitte låter live! Etter den tid har bandet gitt ut ytterligere fire album. Det hittil siste albumet, Evige dager, ble sluppet i januar i fjor.

Satser på sommerfølelsenKultursjef Kjersti Krageberg, Andra Jervidalo ved Atlungstad brenneri og Hilde Sveum og Pål Jan Stokke fra Atlungstad golf.

Sankthanskonserten er en stor utekonsert ved mjøskanten på Atlungstad som arrangeres på helg og rundt Sankthanstider. Sommerens konsert føyer seg inn i rekken av store og litt nostalgiske konsertopplevelser som publikum har tatt del i fra 2018 og fram til i dag. Fjorårets konsert med Return satte publikumsrekord med tett opp til 1800 publikummere!

- Atlungstad er en både fleksibel og idyllisk arena som kan tilpasses store publikumsmengder så vel som settinger som innbyr til sosialt og kulturelt påfyll. Det blir som tidligere år alle muligheter for å innta ståplass foran scenen. For de som ønsker å nyte musikken sittende, og med god mat og drikke til, tilrettelegger vi piknik-områder med Atlungstads piknik-boks på menyen, langbord for større grupper og mindre sitteområder for de som ønsker det. Vi ønsker å bygge opp rundt konserten på måter som en slik sommerkveld bare kan vokse av, sier brenneridirektør Andrea Jervidalo Jensen, som oppfordrer arbeidsplasser til å legge sommeravslutningen til Atlungstad og 16. juni.

- Årets konsert blir alt den er kjent for å være: kjente toner, folkeliv, midtsommer, allsang, båter som gynger i vannet og sola som går ned over Mjøsa. Sankthanskonserten er en idyllisk folkefest, og vi setter stor pris på samarbeidspartnerne våre Atlungstad Brenneri og Atlungstad golf som stadig ønsker å videreutvikle og forbedre rammene rundt arrangementet. Dette er spennende bruk av arenaen, og en mulighet for oss alle til å se hva stedet har å tilby, sier Krageberg.

Billetter selges på ticketmaster.no – med og uten piknik-pakker. Salget åpner først tirsdag morgen klokka ni.  For de som ønsker å legge firmafesten, sommeravslutningen eller vennetreffet til Atlungstad, så er det mulig å kontakte Atlungstad Brenneri for bordreservering og middagsbestilling.