Det blir garantert stemning når deLillos  kommer på St. Hanskonsert den 16. juni på Atlungstad. 

deLillos kommer

Men det blir også trøkk før disse kanonene kommer på scenen. For nå er også oppvarmingsbandet klart: Villskudd med soleklare røtter fra Hedmark. De fem gutta fra Stange, Hamar og Ringsaker sendte en mail til kulturkontoret, som tente med en gang.

De fire store

Kultursjef Kjersti Krageberg forteller at de på kulturkontoret hadde gått og grunnet litt på hvem som skulle varme opp. Men så kom det en mail:

- Så fikk vi en sjarmerende mail fra et band vi ikke kjente til, som var lokale og som hadde en drøm om å varme opp før de fire store ( Tourettes, deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers). I tillegg passet sjanger og de snakker til et litt yngre publikum. Dermed var valget tatt, sier Krageberg.

StortVillskudd turnerer med en gammel volvo

- For oss er det kult og stort å få en slik spillejobb, sier vokalist og bassist David Øynes.

Da de så at deLillos skulle spille i Stange bestemte de for å prøve seg, og det gikk vegen.

Øynes sier at gruppa har mange av de samme forbildene som deLillos.

- De blir på en måte steget mellom den tida og oss, sier han.

Det innebærer et lydbilde fra 70- og 80-tallet. De har bladd seg bakover i foreldrenes platesamling, men har samtidig bladd seg framover i det de kaller " norsk, moderne virkelighet". Med andre ord noe som skulle stå godt til dagens hovedband deLillos. 

Villskudd spiller rock og synger på norsk. De forklarer dette med at de blant annet var lei av å høre artister mumle på engelsk uten å skjønne tektsten.

- Når vi synger på norsk kan vi bruke norske referanser, sier Carl Anders Sørheim.

Røtter i Hedmark

Bandet ble startet under koranaen. De skaffet seg to eldgamle vrak av noen biler og la ut på turné fra Tromsø til København. Bandet har spilt på alt fra et fullsatt Rockefeller som oppvarming for Valentourettes, til et så og si folketomt torg utenfor Flisa storsenter. 

Villskudd har ingen planer om å være et nostalgisk band, og sommeren 2023 legger de ut på tur med en rekke konserter på lasteplanet på deres gamle Opel-lastebil. Der vil det sjølsagt bli spilt fra deres første album " Alt er annerledes", men helt sikkert også fra deres nye album som er rett rundt hjørnet. De var i Tromsø i helga, og skal turnere utover våren. Konserten i Stange blir den store finalen.

Bandet består av Johannes Gartland på tangenter, Markus Lierhagen på gitar og slide, Carl Anders Sørheim på rytme-gitar og sang, trommeslager og korist Alf Kippersund, og bassist og vokalist David Øynes. 

Kjøp billetter her