Det var tre søkere til prøveprosjektet Stange kommune har tatt intiativet til. Valget falt på Stange Sportsklubb. Stange kommune har leid en salgsvogn for plassering på Gillundstranda i perioden 15. juni til 15. august 2023. Hensikten med vognen er å tilby servering til bade- og båtgjester i området. Stange sportsklubb betaler en symbolsk leie til kommunen.

Mer attraktivt

Næringssjef Erik Habberstad sier det er tre grunner til at Stange sportsklubb ble valg:

- De skal ha et bra tilbud i kiosken, det gir sommerjobb til ungdom og de skal lage miljø og aktiviteter på stranda.Vi håper dette skal bidra til at stranda blir et mer attraktivt sted å være.

Stange sportsklubb skal tilby et bredt spekter av varer med is, ulike drikkevarer, sjokolade, chips, frukt og vafler. I tillegg har de inngått samarbeid med Brovold om salg av deres produkter som pølser og medisterkaker i lompe. Utvalget i kiosken vil variere litt gjennom sesongen. Cecilie A. Sandberg og Jonas Hasselgren i Stange Sportklubb, sier de også vil vurdere pizza. De har også anskaffet en slushmaskin, softis, og det kan bli bringebær og jordbær.

De vil engasjere ungdom mellom 14 – 18 år til å betjene utsalget.

Utover det å drive selve kiosken ønsker Stange Sportsklubb å lage et miljø rundt kiosken, med sitteplasser, utlån av spill/leker og musikkanlegg. I tillegg ønsker disse å lage aktiviteter i tilknytning til utsalgsstedet. Det er litt værforbehold med hensyn på åpningstider.

 Jonas Hasselgren sier at hensikten ikke er at sportsklubben skal tjene store penger, men at ungdom skal få en god betaling for jobben. 

De er sjølsagt spente på været.

Næringssjef Erik Habberstad sier dette er et prøveprosjekt.

- Så får vi se hvordan det funker.