Til helga er det igjen klart for sykkelrittet som første gang ble arrangert i 2011 og går gjennom Stange.  Det har blitt både attraktivt og svært prestisjefylt for toppsyklistene fra mange land. Arrangementet er et samarbeid mellom Ottestad IL og Stange kommune.

Tøff konkurranse

Og i år blir det et svært spennende ritt sportslig. For to av favorittene er lokale, og de er i Norges-toppen. Begge vil svært gjerne vinne rittet. Proff-rytter og Ottestad-gutt Ådne Holter som stiller for Uno-X og som vant Birken i helga er klar:

- Jeg må prøve å vinne. Jeg går for det.

Men han får tøff konkurranse av Even Thorvaldsen som er på landslaget u23 og også i Norges-toppen og også fra Ottestad. Thorvaldsen som sykler for Lillehammer har vært med før. Han har også en klar ambisjon.

- Jeg håper å ta steget på pallen, og kanskje vinne.

For begge er det stort å være med på Gylne Gutuer.

- Det har en stjerne i kalenderen hos meg, jeg gleder meg veldig, sier Ådne. Han har allerede nådd langt, og er ikke i tvil hva sykkelmiljøet i Ottestad har betydd.

- For meg har det betydd alt. Jeg hadde mange å se opp til og som pushet meg. Konrad Sel er grunnen til at jeg ble syklist.

For alleÅdne Holter, Konrad Sel og Even Thorvaldsen.

Og Konrad Sel er like sentral i Ottestad IL og sykkelmiljøet i dag, og er leder i Ottestad IL sykkel og trialon. Han er svært glad for at de to stiller til start.

- De er av de største talentene i norsk sykkelmiljø. Vi hadde et hårete mål om å få begge til å stille. Nå skjer det, smiler han.

Sel ser at rittet har utviklet seg til å bli stort, men ønsker å utvikle det enda mer, for eksempel med en dameklasse etterhvert.

Gylne Gutue er mer enn bare et ritt for de store kanonene. Lørdag er det igjen klart for gratis sykkelritt for barn mellom 0-12 år i Stange sentrum med premier til alle. Sel har klare ambisjoner for Tour of Norway for kids.

Påmelding her

- Vi hadde et mål om tusen til start om noen år, med en årlig fordobling. Første året var det med seks. Året etter 20 og sist år 50-60, sier Sel.

Med andre ord har det vært mer enn en fordobling. Lørdag er det også ritt for de som ønsker å sykle igjennom traseen. Og da kan du bruke for eksempel elsykkel om du vil det.

Gylne Gutuer 2023 arrangeres med start/mål: Stange sentrum fra kl.10.30 søndag 3. september. Forventet målgang er 14.30.

Les mer og se kart på arrangørens side

Tour of Norway for kids starter klokka 12.00 lørdag i Stange sentrum. 

Gylne Gutuer