Onsdag kom nyheten om at regjeringa setter av 10 milliarder kroner til dobbeltspor til Hamar. Satsinga gir vesentlig kortere reisetid fra Stange og Tangen og gir unike muligheter, ikke minst for at Tangen skal vokse. Flere utbyggere tenker det samme.

Stange kommune jobber med flere planer for Tangen som i løpet av noen måneder skal behandles politisk. Tangen er også politisk bestemt skal være en av satsingsområdene i Stange

Stor tro på TangenOversiktsbilde over Tangen.

Plansjef i Stange kommune, Kjersti Westgaard Gillund,  mener Tangen har helt unike muligheter, ikke minst med tanke på de korte reiseavstandene og stedets unike beliggenhet og nærhet til Mjøsa.

- Tangen ligger i vestvendt solhelling mot Mjøsa. Her har Mosebekken og Vikselva sitt utløp. Tangenhalvøya og Gjellberget med sin unike natur og som spennende og nære attraksjoner i nærmiljøet.

Hun legger også til et flott kulturlandskap med jordbruk, og mange friluftsmuligheter.

- Tangen har også et yrende kultur- og idrettsliv. Her er det teater og musikkmiljø.  Det har korte avstander til Hamar, Oslo og Gardermoen og gir dermed kort reiseavstand til attraktive arbeidsmarkeder, kulturopplevelser og familie ellers, sier hun.

Stedet har også spennende næringsutvikling, for eksempel på Innlandsporten, som ligger i umiddelbar nærhet. Her finne blant annet er en av Norges mest komplette ladestasjoner i tillegg til handel og god kobling til firefelts E6.

Jobber med satsingTangen

Og Stange kommune jobber med å legge til rette for utvikling av Tangen. I kommunedelplanen for 2014 åpnes det for 1400 nye boenheter. Noe i nye områder, og noe som fortetting i dagens sentrum og på dagens jernbanestasjon.

- For å følge opp kommunedelplanen har vi under arbeid to områdereguleringer. Viksjordet og Tangen sentrum. Som et viktig landemerke og historieforteller ved Viksjordet er boligen- Fredheim- kunstnerhjemmet til forfatter, kulturarbeider og grunnlegger av Suttungbevegelsen Ingeborg Refling Hagen.

- Arbeidet med disse planene er godt i gang, og planforslag som fremlegges for politisk behandling, og etter hvert offentlig ettersyn, er vente i løpet av året, sier plansjefen.

Totalt sett legges det til rette for alle typer boliger. Eneboliger, rekkehus og leiligheter.

For Stange kommune er attraktivitet og bolyst viktig.

- Det betyr å  ta vare på kvalitetene stedet har i dag og legge til rette for bruk av de flotte omgivelsene. Her er Mosebekken et et prosjekt. Det er viktig for plante- og dyreliv i dag.

- Men vi ønsker også å gjøre området ved Måsabekken tilgjengelig for folk som en områdekvalitet, eller herlighetsverdi om du vil sier Westgaard Gillund..

Hun legger til at det i kommunedelplanen også er lagt rette til næringsutvikling, knyttet til den nye stasjonen, og i sentrum.

SatsingKart over Tangen.

Westgaard Gillund opplever en økt interesse for Tangen fra utviklere.

- Det er store investeringer fra staten med dobbeltspor, og jeg hører meglere sier beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Det har Tangen, sier hun.

Flere utbyggere har  planer for bygging av boliger. Slår alt til kan det bli en flerdobling av antallet innbyggere på Tangen. Blant prosjektene er Bane Nor Eiendom i området ved nåværende Tangen stasjon Zenturo AS på Viksjordet og Viksmølla og Nordbohus i Vikslia.

I tillegg blir det ny bru og stasjon på Tangen.

Alle disse prosjektene vil bli presentert seinere i år i en satsing Stange kommune vil ha på å vise fram alt som kommer til å skje på Tangen framover. Det vil bli en egen side på vår markedsportal Stange.no og vi vil lage en egen portal som presnterer prosjektene.

Har du utbyggingsprosjekter/satsinger vi ikke vet om? Da kan du melde fra innen 1.mai til :

Kjersti.Westgaard.Gillund@stange.kommune.no

Her kan du lese mer om Tangen